Skip to main content

Vloeren voor de voedingsbranche

Geschikte vloeren (met HACCP afwerking)

Coatingvloer

Gietvloer

Troffelvloer

HACCP vloeren, kunststofvloeren volgens de HACCP regels

HACCP vloeren zijn kunststofvloeren die voldoen aan de HACCP regels. De HACCP regels zetten richtlijnen voor hygiëne en veiligheid volgens de codes van de Europese Unie. HACCP vloeren moeten voldoen aan deze Europese richtlijnen.

Wat betekent HACCP?

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Men kan dat vertalen als ‘Gevarenanalyse en Kritische Controlepunten’. De basis van deze controlepunten is dat de Europese Unie er voor wil zorgen dat het productieproces van voedingsmiddelen zo min mogelijk besmettingsrisico bevat.

Kunststofvloer

Als we het hebben over een HACCP vloer, dan hebben we het over een kunststofvloer die voldoet aan de HACCP regels. Het is geen type vloerafwerking of iets dergelijks. Het is gewoon een kunststofvloer waar bepaalde richtlijnen voor gelden.

Geschikt voor

Horeca

Bakkerij

Zoetwaren

Pluimvee

Vlees

Vis

Grootkeuken

Zuivel

HACCP regels

Volgens de wetgeving moeten vloeren voldoen aan HACCP regels zoals gesteld in de Warenwet. In artikel 14 van de Warenwet staat het dat vloeroppervlakten in bedrijfsruimten:

• in goede staat verkeren
• goed reinigbaar moeten zijn
• goed desinfecteerbaar moeten zijn

Kenmerken

ALPHA HACCP vloeren zijn kunststofvloeren die voldoen aan de HACCP regels. Wij hebben ruime ervaring met HACCP en vloeren en begrijpen het spanningsveld waar bedrijven in de voedingsmiddelen industrie mee te maken hebben. Alpha Bouwchemie vloeren zijn vloeistofdicht, slagvast, stootvast, slijtvast, naadloos en vlak.

De levensmiddelenindustrie

De HACCP regels zijn sinds december 1995 van kracht voor de voedingsmiddelenindustrie. Alle bedrijven die voedingsmiddelen bereiden, verwerken, behandelen, verpakken, vervoeren, opslaan of verhandelen zijn verplicht de veiligheid van producten te waarborgen door hun eigen productieproces onder controle te krijgen.

Troffelvloer als HACCP vloer

De ALPHA Troffelvloer is een veelgebruikte vloer in de levensmiddelenindustrie en is zeer geschikt als HACCP vloer. Een troffelvloer is geschikt voor zeer zware belasting, makkelijk reinigbaar en is verder dicht, ondoordringbaar voor vloeistoffen als oliën en vetten en de structuur maakt aanhechting van vuil dat kan leiden tot schimmels en bacteriën onmogelijk.

ALPHA Troffelvloer als wand

Sommige bedrijven gebruiken de Alpha Troffelvloer ook als wandafwerking en bekleden de zuilen met deze vloer. Ideaal, want men creeert een naadloze overgang van wand naar vloer en vice versa. Vraag onze specialist naar de mogelijkheden.

Reparatie en renovatie

Kunststofvloeren zijn gemakkelijk te reinigen. Is de vloer beschadigd dan is deze snel en naadloos te repareren zonder dat men daarvoor de hoofdprijs betaald.

Alpha Bouwchemie

Vakmanschap

Specialisten met vakkennis

Scherpe prijs

Duurzame vloeren, scherp geprijsd

Verschillende branches

Voor elke branche een geschikte vloer

Breed assortiment

Kwaliteitsvloeren uit eigen productie

Vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vrijblijvend een offerte krijgen?

Bel ons vandaag nog op 055 7850749 of stuur een mail naar info@alphabouwchemie.nl

Vraag een vrijblijvende offerte aan